Všetky témy

Ovèiarstvo na Slovensku. História a technológie

Keresteš Ján a kol.Nika, Považská Bystrica (2008)
Príroda a èlovek > Chov hospodárskych zvierat
kód produktu: 148833
vydanie:1..
poèet strán:591
ilustrácie:èiernobiela a farebná fotografia
jazyk:slovenský
väzba:tvrdá
formát:175x240
stav knihy: dobrý
Ovèiarstvo na Slovensku - história a technológie. Výživa je materializovaná filozofia života.

Obsah: Ovca a èlove, najstaršie kontakty * Obdobie I. ÈSR, Slovenského štátu a po druhej svetovej vojne * Tradièné formy chovu oviec * Základy výživy chovu oviec * Výživa, anatómia a fyziológia oviec * Stavby a zariadenia pre chov oviec * Vývoj plemenárskej a š¾achtite¾skej práce na Slovensku * Plemená oviec chované na Slovensku * Organizácia chovu oviec do roku 1989 pri koncentrácii a špecializácii výroby * Základné spracovanie ovèích produktov * Pôvod zaèiatky syrárstva na Slovensku * Systematický preh¾ad mlieènych baktérií * Význam mlieka, probiotík a prebiotík pre zdravie * Ovèie mäso a vlna * Metodika chovu oviec * Ovèiarske školy a organizácie * Ovèiarsky pes *

 
   Admin kit