Všetky témy

Ovčiarstvo na Slovensku. História a technológie

Keresteš Ján a kol.Nika, Považská Bystrica (2008)
Príroda a človek > Chov hospodárskych zvierat
kód produktu: 148833
vydanie:1..
počet strán:591
ilustrácie:čiernobiela a farebná fotografia
jazyk:slovenský
väzba:tvrdá
formát:175x240
stav knihy: dobrý
Ovčiarstvo na Slovensku - história a technológie. Výživa je materializovaná filozofia života.

Obsah: Ovca a člove, najstaršie kontakty * Obdobie I. ČSR, Slovenského štátu a po druhej svetovej vojne * Tradičné formy chovu oviec * Základy výživy chovu oviec * Výživa, anatómia a fyziológia oviec * Stavby a zariadenia pre chov oviec * Vývoj plemenárskej a šľachtiteľskej práce na Slovensku * Plemená oviec chované na Slovensku * Organizácia chovu oviec do roku 1989 pri koncentrácii a špecializácii výroby * Základné spracovanie ovčích produktov * Pôvod začiatky syrárstva na Slovensku * Systematický prehľad mliečnych baktérií * Význam mlieka, probiotík a prebiotík pre zdravie * Ovčie mäso a vlna * Metodika chovu oviec * Ovčiarske školy a organizácie * Ovčiarsky pes *

 
   Admin kit